Időtöltés

Őrtilos Szentmihályhegy településnél torkollik a Mura a Dráva folyóba. Ez az érintetlen terület a természetkedvelők, természetbúvárok paradicsoma. Innen indulnak kalandos útjukra a vízitúrázók, és a bakancsosok a jelzett utakon az Új-Zrínyivár romjaihoz, valamint a 48-as szabadság-harc emlékét őrző Fesztunghoz, ahol  a Dráva-medence teljes szépségében kitárulkozik.

Az ártéren tanösvény mutatja be természeti értékeinket. Az ösvény a horgásztó mellett halad a Dráva hullámterében. Itt fut keresztül a „Három folyó” nemzetközi kerékpár-túra útvonala is.

A Szentmihályhegyen épült templom olyan mint egy hattyú a dombtetőn, gyönyörű kilátást ad  a környező falvakra, és a kanyargó folyóra.

A templomdombbal szemben álló Látó-hegy oldalában, a burkolt út végén várja vendégeit a „Három Sárkány Fogadó” – neve a vendégszerető három generáció hölgytagjaira utal. 

Három Sárkány Fogadó

Három Sárkány Fogadó

Látnivalók a környéken

  • Gyékényes – 15 km – Egy hatalmas bányató kristálytiszta vize a búvárokat, a strandolókat várja.
  • Somogybükkösd – 12 km – Érdemes felkeresni a Percel-kastély védett parkját, a vályogfalú  zsúpfedeles pincéket.
  • Csurgó – 23 km – Festetics György alapította híres református gimnázium régi épületében múzeum várja az érdeklődőket. A gimnázium védett parkjában a városhoz kötődő hírességeknek, köztük Csokonai Vitéz Mihálynak állítottak emléket.
  • Ágneslak – 30 km – Csurgónagymarton településén keresztül ereszkedünk le a halastavakkal körülvett arborétumba, ahol a Dél-Dunántúl egyik legjelentősebb fafaj-gyűjteménye található.
  • Kaszó – 30 km – Vadban rendkívül gazdagok a település körüli erdők. Az erdei kisvasútra ülve őzeket, szarvasokat láthatunk, éttermében kiváló vadételeket készítenek.

Érdekességek: